Werking van de kleine kaas klimaatkast

Werking:

Dit model wordt gekoeld door het thermo-elektrische effect dat warmte van de ene naar de andere kant overbrengt. Deze heeft altijd een warme en een koude kant met een temperatuurverschil. De warme kant heeft de temperatuur van de omgevingstemperatuur terwijl de koude kant 15 graden lager kan zijn. Een thermo-elektrische klimaatkast koelt altijd (door de aanwezigheid van een ventilator) doordat het Peltier-element altijd gekoeld moet worden door de omgevingstemperatuur. Thermo-elektrische klimaatkasten zijn licht in gewicht en probleemloos verplaatsbaar waardoor ze ideaal zijn voor plug & play. Een lagere temperatuur in de klimaatkast resulteert in een lagere luchtvochtigheid.

Voor kaas adviseren wij een ingestelde temperatuur van 12-13°C.

Houd er rekening mee dat:
Voor het koelen van dit systeem is het noodzakelijk om een ventilator te hebben (voor het afvoeren van warmte), daarom heeft deze klimaatkast een ventilator.
Doordat deze klimaatkast is voorzien van een ventilator kan deze niet worden ingebouwd (de klimaatkast heeft ruimte nodig voor het afvoeren van warmte). Deze klimaatkast kan echter wel in een kast worden geplaatst (ingebouwd) als er rondom de klimaatkast veel ruimte is.