Wij mochten aanwezig zijn bij een interview over het belang van het goed opslaan van wijn in een nogal moeilijke omgeving namelijk een kas!

Dutch Wine Apprentice (een digitaal platform voor wijnliefhebbers, experts en professionals uit de wijnindustrie) was op bezoek bij Stadjochies (een restaurant in het midden van het land dat gevestigd is in hun eigen groenomgeving namelijk een kas) om te praten over het belang van het opslaan van wijn in een toch wel complexe omgeving.

Een kas bestaat uit veel ramen waardoor in de zomer hoge temperatuur kunnen voorkomen en in de winter juist lage. Deze enorme temperatuurverschillen zijn een grote uitdaging. Hoe ga je daarmee om, hoe kun je die opvangen?

In het interview wordt aangegeven hoe dit door ons, CoolVaria, wordt aangepakt en opgelost! Wij mochten vanaf de bouw van het restaurant meedenken over de inzet van wijnklimaatkasten (het model voor 200 flessen met meerdere temperatuurzones + een bewaarkast (enkel zone) en hadden de temperatuursverschillen natuurlijk in beeld, echter wij hadden niet verwacht dat ook in een tijdsbestek van een paar uur grote verschillen kunnen ontstaan. Het restaurant wordt geopend in de morgen met een buitentemperatuur van 15 graden, daarna komt het zonnetje door waardoor de temperatuur al heel snel kan oplopen tot boven de 30 graden. Om deze warme lucht te laten ontsnappen zijn er professionele manieren gevonden waardoor de gast daar nagenoeg geen “last” van heeft. Maar het natuurproduct wijn heeft natuurlijk wel veel last van deze fluctuaties.

Wij hebben, in samenwerking met Stadjochies, het ‘probleem’ kunnen ondervangen waardoor hun klanten optimaal kunnen genieten van hun bezoek aan het restaurant in de kas. Lees hier het gehele artikel.

Mocht u ook vragen hebben omtrent het opslaan van wijn danwel het serveren van wijn op de juiste temperatuur in uw omgeving? Bel en/of mail ons zodat wij u kunnen adviseren waardoor u verzekerd bent van een professioneel en eerlijk advies.